zondag 2 november 2008

Eerste kleine afbraakwerken gestart

Dit weekend hebben we voor het eerst de handen uit de mouwen gestoken in het huis. We zijn gestart met het laminaat dat in de woonkamer lag uit te breken. Dat laminaat gaan we recupereren voor onze kamer boven.
In de keuken hebben we het vals plafond en de bijhorende eiken balken naar beneden gehaald. Daardoor hadden we meteen een stofwolk in huis, beslist niet de laatste als je het ons vraagt. De hangkasten hebben we met heel wat moeite van de muur gehaald. De voorganger had dit op een vernufte manier bevestigd.
Nadat we van de woonkamer en de keuken een puinhoop hadden gemaakt zijn we naar boven getrokken om de kasten op de slaapkamers te slopen. We dachten dat dit een eenvoudige klus ging zijn, maar ook hier zat alles stevig verankerd met L - verbindingen en vijzen. Maar met een elektrische schroevendraaier en een stevige koevoet plooit iedere kast ;-). Het afbraakresultaat mag gezien worden, de kamers zijn nu opmerkelijk groter geworden, we zien ons bedje en bijhorende dressing al perfect voor ons. De badkamer zal ook ruim genoeg zijn. Volgende job wordt hoogstwaarschijnlijk eens met onze rommel richting containerpark rijden. De afvalberg wordt groter en groter, lijkt wel Napels deze zomer.
Foto's van onze eerste afbraakwerken volgen in de loop van deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten