zaterdag 25 april 2009

Dank u wel Patrick!!!

De afgelopen week hebben we heel wat klein prutswerk gedaan. Zo werd op aanvraag van de metser de draad en de schetten met de buren afgebroken en werd de overige faiance en cement van de muur gebeiteld . Zo kon hij alles ongestoord uitzetten. Nu hebben wij mooi zicht op de breedte van de fundering en de diepte van ons huis.
Het was eventjes schrikken toen we paaltjes moesten uitzetten bij de buren. Even was de buurman van zijn melk. Met het plan onder de arm werd hij nog een keertje gebriefd. Alles nu even laten bezinken...

De architect heeft ons de aangepaste meetstaat bezorgd met alle muurtjes zowel binnen als buiten. We kunnen nu eens gaan informeren naar de richtprijzen voor snelbouwers, boertjes, beton, dpc, funderingsbeton, zand, cement, plastiek, spouwhaken, buizen van 110, courbe....

Verder hebben we zaterdag een stuk van de betonnen plaat weggeschoten, deze plaat ligt in de weg voor het uitgraven van de fundering. Voor de leken, een fundering graaf je 60cm breed en 80 cm diep, of tot op het wit zand. Dirk, Carine en Evy zijn begonnen aan de eerste sleuf.

Vooraleer we aan dit karwei begonnen, zijn we langs het Brugs containerpark geweest. Patrick was ons goedgezind vandaag, de weegbrug van Brugge stad was defect, alles gratis achtergelaten. Als dit geen mooie geste is ;-)

We hebben opnieuw heel wat steenpuin, beton en aarde met stenen. We overwegen om toch nog een laatste container te laten aanrukken. Het zal veel sneller en efficiƫnter werken zijn dan telkens op en af te rijden met een aanhangwagen naar het containerpark.

Eens alles uitgegraven is zijn vrijwilligers voor het storten van het funderingsbeton meer dan welkom, de exacte datum zal via deze blog nog gemeld worden, eerst rustig verder graven.

Keep on digging...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten