donderdag 15 oktober 2009

Gieten van de trap met rijke kieft C25/30

Woensdag was een drukke en erg strikt geplande dag. De remorque moest opgehaald worden in Waardamme, er moest een vracht naar het containerpark in Beernem en er moest 1m³ droge beton C25/30 opgehaald worden in de betoncentrale Gardin.

Het laden van de remorque met steenpuin, uitgebroken ramen en de resten van de houten trap ging vrij vlot. Het lossen daarintegen in het containerpark verliep vrij stroef. Het dubbel glas moest kapotgeslagen worden en het ijzeren frame die het glas samenhoudt moest bij oude metalen. Het hout van de trap en het venster moest achteraan in de container omdat die anders te snel vol zit. Om het achterste van de container te bereiken moest ik me tussen 2 containers murmen. Praktisch is anders!

Daarna kwam er versterking van Dirk V. om 1m³ droge beton af te halen in de betoncentrale. Met 2 remorques en een kleine 2 uur later lag de droge beton klaar om verwerkt te worden op de plateau. De droge beton werd in de molen gekieperd en aangelengd met veel of weinig water naargelang de slapte of sterkte deze moest hebben voor de trap. Aan een hels tempo werd de trap opgevuld. Werken in het donker is niet echt gemakkelijk. Na 2,5 uur, net voor het vallen van de duisternis was de trap gegoten. Alweer een serieuze karwei die tot een goed einde is gebracht. Nu vol spanning wachten totdat de trap mag gedecouffreerd worden om het resultaat te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten