vrijdag 18 december 2009

Winters tussenrapport

De vakantie staat voor de deur. Voor velen is het nu bang afwachten op hun rapport. Wij maken hier even een tussenrapport op over de gang van zaken.

De winterse taferelen zorgen ervoor dat er dit weekend niet gemetst kan worden. Alles ligt verscholen onder een wit laagje sneeuw. Binnen ligt alles bedolven onder een laagje stof. Deze week werd de zolder ontdaan van zijn doormieterde planché. Alle bijhorende mieterstof dwarrelde naar beneden. Onze slaapkamer is omgetoverd in een stort voor hout. Deze moeten wij in de vakantie zien naar het containerpark te brengen.

De ruwbouw loopt op zijn laatste benen. De dakwerker maakt zijn opwachting eind januari, begin februari. Hij gaat pas aan de slag als de metser alles heeft afgewerkt. Dus de tijd begint stilaan te dringen.

De timmerman moet nog 2/3 van de roostering boven vervangen en voorzien van nieuwe OSB III panelen. In de uitbouw moet nog een roostering met hellingslatten voorzien worden boven de bureau. Het dak en de opstanden moeten dan nog voorzien worden van OSB III panelen.

De zoektocht naar ramen is dan ook in een versneld tempo begonnen. Niets te vroeg zo blijkt. Nu bestellen is eind maart begin april leveren. Tussen het opmeten en bestellen zit trouwens ook nog een goede 6 weken. Men kan pas komen opmeten als er dorpels liggen.
Zo gingen we al informeren bij Koen Keirsebilck in Sint - Michiels en bij ramen Timmerman te Maldegem. Wij kiezen voor aluminium in een grijstint. We moeten wel nog een keertje goed nadenken over onze voordeur. Wordt het een deur met zijlicht of wordt het een pivotdeur?

Voor de zoektocht naar dorpels gaan we eens informeren bij Gino Vandewalle in Wingene en dan nog ergens te Sint - Michiels.

Voor de condensatieketel en bijhorende verwarming gingen we reeds polsen bij Ovalco te Oostkamp. Welke condensatieketel we gaan nemen weten we nog niet, wel zijn we het er samen over eens dat we vloerverwarming wensen in de uitbouw.

Je ziet, ook al wordt er niet gemetst, bouwen is altijd bezig zijn. Het ene werk brengt automatisch ander werk met zich mee. Ons tussenrapport mag gezien worden. We zijn best fier op hetgene wat we tot nu toe bereikt hebben. Beetje per beetje werken wij naar ons einddoel. Een verbouwing om u tegen te zeggen. Eentje waarvan op het eindrapport staat onderscheiding met felicitaties van de jury!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten