woensdag 14 januari 2009

stand van zaken

Vooreerst voor alle trouwe lezers van onze blog de beste wensen voor 2009.

Het is ruim een maand geleden dat wij een stand van zaken hebben gegeven. In de kerstvakantie hebben we tussen de feesten door hard verder gewerkt. Niet enkel wij hebben hard gewerkt, blijkbaar werken de stadsdiensten ook af en toe hard. Zo werd op 24 december 2008 de goedkeuring gegeven door het Brugse schepencollege. Zij sturen onze aanvraag nu door naar Arohm. Dit kan nog enkele weken duren. Als daar het licht op groen wordt gezet kunnen wij officieel beginnen aan de verbouwing.

Het voorste gedeelte van het huis is helemaal afgekapt, alle pleister is van de muur. Het plafond is naar beneden gehaald. Zo hebben wij nu uitstekend zicht op de roostering. Enkele houten balken dienen vervangen te worden. De anderen zullen we moeten behandelen tegen houtmijt.

De oude elektriciteit hebben we ook ontmanteld. De elektriciteit die boven in de zekeringkast hangt hebben we herleid tot het minimum.

De volgende werken die gepland zijn is het uitbreken van de schouwen, vloeren en het afbreken van het achterste gedeelte. Om al die steenbrokken op te ruimen zullen we een dienst doen op de containerservice van Corneille NV (http://www.anytimecontainers.be/).
Het houtafval wordt afgezet in het kringlooppark. Hopelijk is het onze laatste grote vracht hout die we daar achterlaten. Het is al de derde keer, steeds maken wij anderen gelukkig met onze rommel, niet te geloven wat mensen allemaal hergebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten