zondag 28 maart 2010

Grote kuis!

Woensdag, donderdag en vrijdag waren superdrukke opruimdagen. Het hokje opzij werd opgeruimd om plaats te ruimen voor de rioleringsbuizen en het overtollige regenwater. De berging werd uitgemest en het zand werd vooraan gelegd. De overtollige schoren werden teruggebracht naar Keefe.

Alle steenpuin en houtafval werd in 2 vrachten naar het kringlooppark gebracht. Daarna werden de oude stenen aangebracht bij Corneillie. De gespleten balken van het oude dak werden netjes op 2 aanhangwagens gestapeld. Dirk heeft alles netjes verzaagd voor in zijn houthokje.

Nadat alles proper was opgeruimd kon de metser beginnen aan de laatste facadesteentjes.
De facade aan de keuken is bijna af, op 11 stenen na. Volgende week beginnen we aan het prutswerk. De ramen vooraan worden recht getrokken en de muur achter het kozijn voor de schuifdeur wordt verankerd met de oude muur in de gang.
De afwateringslatten voor het dak boven de bureau zijn ook gezaagd op de juiste dikte.

Deze week wordt een drukke voorbereidende week voor de elektriciteitswerken. Het elektrisch plan is volledig uitgetekend door Vanlatum Domotica. Alles wordt nu netjes uitgekrijt op de muren. Daarna worden de sleuven geslepen. De 2de week van de vakantie wordt alle zand van onze regenputten weggevoerd en het terras uitgeschept op de juiste diepte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten