woensdag 30 juni 2010

De ramen

Gisteren werden de ramen eindelijk geplaatst. Ook dit verliep niet zonder horten en stoten. De lieden kwamen aan zonder sleutel, je moet daarvoor speciaal op zondagavond de sleutel gaan bezorgen. Enfin soit. Maandag werd in de loop van de dag het grote schuifraam ter plaatse aan elkaar gelijmd, dit omdat het anders niet ter plaatse zou geraken. Dinsdag werden de andere ramen geplaatst. Vandaag wordt de zijdeur en het raam vooraan geplaatst. De voordeur die kan pas geplaatst worden als er gevloerd is.


Het probleemkind blijft nog steeds de fixscreens. Die zorgden voor vertraging bij de plaatsing en nu zorgen ze er nog voor dat er problemen zijn bij de aansluiting. De fixscreen is voorzien van 2 stroomdraden, eentje voor de motor en eentje voor de ventilatie. Wij hebben in het verleden gevraagd welke stroomvoorziening er moest zijn aan de leverancier van de ramen. Die mail hebben we overgemaakt aan de elektricien. Nu blijkt dat er 1 draad te weining voorzien is per screen. Hoe kunnen wij in godsnaam weten dat we 2 draden moeten voorzien als de leverancier daar met geen woord over rept.
Door deze vergetelheid moet de plakker nu eventjes die ruimte achter zich laten en in een andere ruimte verder doen. Morgenochtend komt de elektricien het euvel verhelpen. Deze avond mag ik nog eens 2 extra draden trekken naar de kast, wat een geluk dat het nog niet uitgeplakt is onder het raam...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten