dinsdag 15 juni 2010

Voorbereiding op de plakker

Deze week is Dirk M druk in de weer geweest om alle sleuven van de elektriciteit dicht te smeren. Een job die hij met volle overgave heeft gedaan, eventjes werd hij bijgestaan door Carine. Carine nam de leiding bij het voor de zoveelste keer netjes maken van het bouwplatform. Het is weer merkbaar properder.

De laatste hand werd gelegd aan het ventilatiesysteem. Doordat we met een verbouwing te maken hebben is het moeilijk om met een mechanisch systeem te werken. De buizen nemen ietwat teveel plaats in beslag en overal met valse plafonds werken om de kanalen te verbergen zagen wij niet zitten. Vandaar dat wij gekozen hebben voor 4 afzonderlijke ventialtoren die gestuurd worden met een timer ofwel een hygrometer. De gaten door de muur werden voorzien met een diamantboor diameter 130.

De laatste flarden dampscherm moeten nog aangebracht worden, hier en daar moet nog wat geïsoleerd worden rond de ventilatieroosters. Alles wordt netjes tegen de roostering aangebracht en waar er een overlapping is worden de plastieken netjes aan elkaar gekleefd met alutape.

De riolering buiten gaat de laatste fase in. Alle buizen zijn reeds gelegd en bedolven onder een flink stukje aarde. Alle buizen verzamelen nu aan de plaats waar er een verzamelput gemetst zal worden. Morgen wordt de basis ervan voorzien. Droge beton, klompjes, 2 dalen en de nodige portie zand en cement moeten ervoor zorgen dat alles stevig en goed ineen steekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten