donderdag 20 mei 2010

De gaskachel is geïnstalleerd.

Gisteren om 8u45 tekenden 2 mannen van Ignis (http://www.vuren.be/) present om onze gaskachel te installeren. De eyecatcher van onze zithoek. Wij hebben gekozen voor een Bellfire , Horizon Bell Hidden door Large. Die meet 120 cm.

Na enkele telefoontjes heen en weer konden de mannen beginnen aan het werk, of toch bijna. De werkzaamheden gingen pas echt van start als ze een bankafschrift te zien kregen waarop het verontschuldigde bedrag overgemaakt was. Eerst de kachel uitpassen op het juiste niveau plaatsen. Dit deden ze door gebruik te maken van Ytongblokken. Daarna werd de afvoerbuis bevestigd. Hier waren enkele probleempjes omdat de dakdoorvoer te dicht bij de houten roostering stond. De roostering boven werd uitgekleed met promatec en een calciumplaat. Die zijn hittebestendigd tot en met een temperatuur van 1500°C. Daarna werd de haard uitgekleed mbv profielen met daarop een vuurvaste promatec plaat.



Na een volledige dag werken op een gematigd tempo was de haard geïnstalleerd. Alle koppelingen werden nog eens getest op lekken en het glasraam werd keurig opgeboend.De mannen waren nog maar net weg toen de metser verscheen om de laatste stenen te metsen aan de kachel. De stelling werd een laatste keer opgesteld. Enig logisch denkwerk was nodig om de stelling precies in de ruimte te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten